Anna Prochazka ny rektor för Nordic International School Karlstad

pressrelease

2022-05-19, 07:30

Till hösten tillträder Anna Prochazka som ny rektor för Nordic International School Karlstad. Hon kommer närmast från Norrstrandsskolan där hon varit rektor sedan oktober 2020.

Anna Prochazka har tidigare arbetat som lärare, förstelärare och biträdande rektor på Karlstad Fria Läroverk som också är en del av Watma Education.

– Vi är mycket glada över att få hälsa Anna välkommen tillbaka till oss när hon nu blir rektor på Nordic i Karlstad. Anna är en mycket kompetent och uppskattad skolledare som jag verkligen ser fram emot att få arbeta tillsammans med igen, säger Katharina Sjögren-Edström, VD Nordic International School och Watma Education.

Nu är Anna förväntansfull inför att få lära känna eleverna, personalen och Nordics koncept och att få fortsätta utveckla skolan.

– Jag hoppas kunna bidra med ett skolnära och lyhört ledarskap som bygger förutsättningar för elever och lärare att känna sig sedda och nyfikna på att utvecklas, säger Anna Prochazka, tillträdande rektor Nordic International School Karlstad.

Anna tilltalas av de tydliga värderingar som Watmas skolor står för.

– Här finns det ett tydligt och förankrat ”varför” – alla medarbetare vet att vår verksamhet finns för att fler elever ska få tillgång till en riktigt bra utbildning. Det finns också ett överenskommet ”hur”, det vill säga att allt som görs ska utgå från forskning kring vad som faktiskt fungerar och det vi gör följs upp på ett genomtänkt och systematiskt sätt, säger Anna Prochazka.

Anna Prochazka är utbildad gymnasielärare i engelska och psykologi. Hon har också gått masterprogrammet i skolledning och skolutveckling samt rektorsutbildningen.

Skolans tidigare rektor Emil Wallin går vidare inom koncernen och blir ansvarig för samtliga grundskolor.

Relaterat material